wtorek, 11 lutego 2014

Pychota Ricotta!


To był absolutnie niezaplanowany strzał w dziesiątkę. Kupiłam Ricotte Fresce jakiś czas temu do kanapek. Z racji krótkiej daty przydatności musiałam dziś zużyć ją do obiadu w trochę większej ilości.. Miało być dojadanie, a wyszło pyszne przed-treningowe danie :-)

Skład:
- 100 gram filet z piersi kurczaka w dowolnych przyprawach (u mnie dziś na ostro)
- 80 gram Ricotty
- 30 gram ziaren pszenicy
- 160 gram brokuła
- 80 gram pieczarek
- 2 gramy oliwy z oliwek
- szpinak
- pomidor

Kurczak smażony na oliwie z pomidorami w takim samym ułożeniu jak na zdjęciu (później robimy zamianę). Ricotta wymieszana z rozmrożonym szpinakiem. Brokuły i ziarna ugotowane w lekko osolonej wodzie, a pieczarki upieczone. To miała być sałatka, ale chciałam Wam pokazać jak wygląda przed okrutnym zbełtaniem :-)

Gorąco polecam! To danie ma około 400 kcal 
39/29/11 białko/węglowodany/tłuszcze 



2 komentarze: